Zakaj je pistacija tako draga

Večkrat, ko obhodim trgovino in vidim ceno, koliko stane pistacija me strese, ker je res draga in si jo tako le redko privoščim. Priznam, da bi si jo večkrat privoščila, pa vem, da tudi, ko jo kupim ne zdrži dolgo, ker jo takoj pojem. Zakaj le tako drži ceno?

Da bi bila draga zaradi zdravja, težko rečemo, ker potem bi bila tudi druga hrana draga, sigurno pa odgovor tiči nekje drugje, kajti pistacija je zdrava, vendar pa bi lahko rekli, da je tukaj bolj to, da ceno drži to, kako se goji, obira, hrani in transportira.

Če že tako pogledate, so bolj kot ne vsi oreščki bolj dragi in držijo ceno, če pogledate že njihove velikosti, vam bo kar hitro jasno, da je kar veliko dela, predenj, te oreščke spravijo na prodajne police in ravno tukaj je lahko vzrok visoke cene, kajti isto če pogledate kako velika je pistacija, potem vam bo jasno.

Meni je pistacija res ljuba in jaz bi jo pojedla toliko, kot bi jo dobila na mizo, enostavno je ne morem nehati jesti in če bi bilo po moje, bi jo kupovala neprestano in z njo bankrotirala.

Na splošno zelo rada jem oreške, lešnike, orehe in tako dalje. Moja malica v službi je sigurno nekaj takega, ali je to pistacija ali pa mešani oreščki. Celo moram priznati, od kar jem oreščke se veliko boljše počutim in boljše funkcioniram. Zelo mi pašejo, je pa res, da je pistacija slana in moram paziti, da je ne pojem preveč, s tem da orehi in lešniki niso.

Torej pistacija je žal draga, vendar jaz rečem, da hvala bogu da je, ker bi jo ljudje preveč pojedli in s tem zaužili preveč soli, tako da naj kar tako ostane, vse v mejah normale in zdravje in počutje bo še naprej dobro. Bodite gurmani in ostanite gurmani.