Operacija ušes pri mojem otroku

Saj veste, karkoli je narobe pri vašem otroku se vam podere svet in tako se je zgodilo tudi meni, ko je bila določena operacija ušes, ker ni dobro slišal. Kako sem bila jezna in zaskrbljena, enostavno so mi misli begale sem ter tja, enkrat sem bila v mislim, da sem za to kriva jaz in da bi že lahko nekako z prehrano in dodatki to preprečila ali da bi bolj skrbela zdravstveno za njega, enostavno se nisem mogla sprijazniti, da je operacija ušes neizbežna in da to moj otrok mora dati skozi.

Zdravniki so povedali, da so se mu ušeska zabasala z ušesnim maslom in da bo potrebno cevko ščistiti in da ti v ušesa cevke. Takrat sem se komaj sprijaznila, da bo operacija ušes, ko pa mi je rekle za cevke, pa sem bila spet v stresu. Že tako gre pod narkozo, kar mi ni bilo všeč in sedaj še ti umetni tujki v ušesu in da se ne bo smel kopati, da ne pride uho v stik z vodo in kaj še. Po dolgem premisleku, sem bila proti cevkam, operacija ušes mi je bila ok, da mu ušesno maslo sčistijo. Tako sem podpisala, da pristanem na operacijo ušes, ne pa na vstavitev cevk. 

Nekako mi je bilo bolj normalno in zavedala sem se, da bom po operaciji še posebej mogla čuvati na zdravje njegovih ušes in preštudirati katera hrana povzroča sluz, da jo ne bo jedel saj neka časa.

Tako je operacija ušes trajala kar nekaj časa, jaz pa sem hodila po hodniku gor in dol in vsaka minuta mi je bila še kako dolga. Nisem mogla verjeti ,da lahko čas tako počasi teče. Ko sem videla, da ga pripeljejo, sem že od daleč vprašala, če je operacija ušes potekala normalno in če je vse tako kot mora biti. Bilo je in kmalu smo šli domov.